so come on and hurt me

mercredi, décembre 28, 2005

And Life Goes On

Så drar jag på mig skoteroverall och traskar iväg genom snön. Alla tummade fotografier ska ner från väggarna. Alla brev slängas. Alla möbler forslas iväg och kläder brännas upp. En människas liv ska städas ut.

dimanche, décembre 25, 2005

Away I Find What is Real in Me

Bokar tågbiljett, fuskbloggar över modem och undrar hur många tomtepaket jag tejpat, klippt, krullat och trasslat in fingrarna i under julhelgen. Varför ger man bort en tomte i julklapp? God jul darling, här får du en försenad julprydnad du kan dekorera en av dina tomma skokartonger med fram till nästa jul. Varsågod!

mercredi, décembre 21, 2005

Supernova

Vad kan jag säga?

Snö i drivor. Bitande Kyla. Gnistrande stjärnor och sammetslent mörker. Underbart.

Förundrande att somna till i grått regnblask och vakna i ett pudervitt vinterlandskap.

lundi, décembre 19, 2005

And We Peeled the Freckles from Our Shoulders

Mp3spelaren är uppdaterad, kläder packade, håret klippt, julklappar inslagna & hemtenta inskickad.

Har hört att julstämningen håller till i en norrländsk blomsteraffär, så jag följer väl efter.
Norrland, here I come.

God Jul.



Men, jag vill ha ett STORT GOD JUL dammit! Samarbeta då blogger, samarbeta!

God Jul.

Yes. Helst skulle jag vilja ha den röd också. Men man kan väl inte få allt.

dimanche, décembre 18, 2005

Som en grönlandssäl

Bränner låtar till mommy dearest och gräver ner mig i vackra, känslosamma fraseringar och melodier som helt river sönder mig inifrån. Livsfarligt att stanna upp och kika över axeln. Jag handlingsförlamas och tvingas se på när känslorna ursinnigt äter upp det lilla avstånd jag lyckats skapa till dem. Motståndslöst klubbas jag ner.

Julskiva till mor:
Raphael et Jean Louis Aubert - Sur La Route
Mickey 3d et Jane Birkin - Je m'appelle Jane
Nolwen et Emma - Aller plus Haut
Yannick Noah - Les Lionnes
Pascal Obispo - Sa Raison d'être
Jennifer Brown - My Everything
Gomez et Dubois - Hotel Commissariat
Carla Bruni - Quelqu'un m'a dit
Cerena - Libre
Mickey 3d - Respire
Tina Arena - Tu es toujours la
Raphael - Caravane
Raphael - Schengen
Star Academy 2 - Paris Latino
Benjamin Biolay - Chaise à Tokyo
Elsa - T'en vas pas
Stevie Wonder - Free
Charles Aznavour - Emmenez-Moi
Mickey 3d - Mimoun, fils de Harki
Laleh - Live Tomorrow

samedi, décembre 17, 2005

Bowling? Vilken bowling?

Note to self:

Sasha, drick inte suspektheter när du:
inte sovit (check)
inte ätit (check)
tagit smärtstillande (check)
stressar (check)

Fatta va illa ketchup luktar.
Fatta va hejdlöst vingligt busschauffören kör.
Och oj vilken fin och vältrampad asfalt Linkeboda har.

Men jag fick i alla fall se flygvapenmuséet.

Quote: Well, now you know why you've never been here before /End Quote.

jeudi, décembre 15, 2005

Ett tidsfördriv att dö för

Jag är trött på att jonglera. Imorgon måste jag vara på tre ställen samtidigt, cyklar jag riktigt fort kanske jag hinner? Och egentligen är det så banala problem att jag vill kräkas på mig själv för att jag orkar slösa bokstäver på dem. Måste binda fast mina fingrar och tejpa över min mun; allt jag vidrör blir ledset och vissnar.

Vill nu få en fet smocka av julstämningen, men den är svårprovocerad i år. Hello hello, here I am! skriker jag och kastar ruttna ägg och mögliga tomater på den. I ett sista desperat försök att locka fram den ur sina gömmor ska jag klä julgran ikväll. Kanske dricka glögg så jag blir sådär äckligt lycklig som hör julen till. Åtminstone har jag sett på film att det ska vara så? Själv är jag en produkt av hetsiga, ganska otrevliga, jular.

Ok, tänk att få ramla in på ett fik nere på stan i höstmörkret och bara njuta latte och andas. Det vill jag nu.

mardi, décembre 13, 2005

Ode till dygnet

Strul, strul, strul. Strulet hittar alltid hem till mig. Planeringen kör ihop sig hopplöst och nu är allt ett virvarr av dubbelbokade timmar och måsten och jag skulle behöva dela på mig själv både en och fem gånger för att inte nå mitt bäst-före-datum redan innan jul. De ringer från Norrland och berättar att de trodde jag skulle komma upp den 15e och jobba. Ooops. Nej, den 20e säger jag, well, förhoppningsvis, om pojken jag liftar med inte bestämmer sig för att åka senare. Heja. Hoppas att det inte ställer till problem för er?

Dilemma 2 - Vem tar hand om Bertrand när han kommer med buss från Köpenhamn? Jag hinner inte ta hand om dig om du ska sova här, försöker jag förklara för honom och för alla andra inblandade, men så får jag ändå dra i alla trådar som finns och några som inte finns, utan att det fixar sig naturligtvis. Alla alternativ är usla och stackars Bertrand blir helt utan sovplats. Antingen får jag stympa några måsten eller så får jag skänka dygnet dubbelt så många timmar. En julklapp kanske. Min hyllning till dygnet.

lundi, décembre 12, 2005

Natten går tunga fjät

Och så ankrade Röd Oktober utanför grå föreläsningssalar när Röda Arméns Gosskör bjöd på Luciasång. Lucian var särskilt läcker i år med någon slags hämtmatkartong på skallen. Vi log.

Ernst & Jag

Ojoj, Ernst & Young måste verkligen älska mig så ofta som de skickar brev. Ingen har bedrivit en lika intensiv brevkampanj mot mig sedan jag i mellanstadiet flyttade tillbaka till Sverige och övergav vänner med löften om flitigt brevskriveri. Jag hör av mig igen på det nya året, bästa hälsningar, slutar det brev jag snubblade över idag. Jodu Ernst. Jag vill inte bli revisor. Eller finansiell rådgivare. Inte heller vill jag arbeta med företagsbeskattning, internrevision eller riskhantering. Helst vill jag inte arbeta med ekonomi överhuvudtaget. Likväl lär jag, om några månader, ligga på mina bara knän och gråta floder när Ernst vägrar ta sig en endaste liten titt på min ansökan. Men alltså, hur stor personalomsättning har Ernst & Young-företagen egentligen?

Lyckan total idag för utfattig studentska:

rabatt

40 kr rabatt på akademibokhandeln! Synd att jag vägrar köpa mer kurslitteratur.

Elegy.

Så var det bara den svidande tomheten kvar. Hur kan en tomhet göra ont? Måste hitta knark att laga den med.

samedi, décembre 10, 2005

100 mil från mammas köttbullar

Ska du ut ikväll? får jag höra. Nyvaken efter ett misslyckat försök att ta igen ännu en natts förlorad sömn sitter jag i för stor morgonrock bland tilltrasslade lakan med tröttheten som en gloria runt huvet. Nej, jag ska inte ut. Vadå le och dansa? Jag ska sitta här och krama min dator och hälla i mig några liter kaffe och skriva en b-uppsats. Ikväll. Vansinne. Men deadline på måndag för ett första draft så jag måste ju prestera. Och vansinnet är jag redan bekant med. Tjoho!

vendredi, décembre 09, 2005

Nedräkning

Min frankrikefadder kommer nästa vecka. Han berättar att han upptäckt att det finns en busstation i Linköping han kan hoppa av vid när han kommer med bussen från Köpenhamn. Très bien, säger jag. Ta du bussen och hoppa av vid den lilla busstationen några mil nordöst om Danmark. Bon voyage! Men du får underhålla dig själv när du kommer hit. Jag har inte tid.

Tenta om 9,5 timmar.
Helst vill jag försova mig.

Fredag.

Et je t'aimais, je t'aime och je t'aimerai, om jag kunde spela gitarr skulle jag spela tills fingrarna började blöda. Av sorg. Saknad. Ångest. Stress. Tomhet. Den förbannade tomheten.

jeudi, décembre 08, 2005

There's a Big Black Crow Sitting on My Window Ledge

Fina ord från amerikansk lärare idag efter sega presentationer: I'd take you for a native [English] speaker If I didn't know better. Jag höjer förvånat på ögonbrynet och gör mig redo att värja mig mot den kritik som jag vet måste följa på så vackra ord för att ta ner mig på jorden igen. Men, och här ser jag nästan dubbelt, ansträngande att stå kvar upprätt vid anstormande känslosvall, så säger människan: Ever considered becoming an interpreter? You could certainly do it. Helst vill jag ge henne en smackande kyss men sansar mig och inser att min svårkvästa tolkdröm gör sig bäst där den är, undangömd i ett mörkt skrymsle i ett rosa flickrum. Too late. Men fina ord ändå; de värmde.

And I Want to Strangle the Stars for All They Promised Me

När jag vaknar av att solstrålarna dansar på ögonlocken fylls jag ändå av någon slags ro. Jag ligger kvar och blundar och lapar girigt i mig känslan och plockar så hela famnen full så jag har att suga på senare idag. Magen ligger fortfarande begravd nere vid fötterna och klagar över livets ihålighet, men jag vet inte jag. Jag är ju starkare än såhär.

window

mercredi, décembre 07, 2005

Turn my Castles Blue

Övertrött jag blandar efter två timmars sömn ihop dagar. Får därför springa runt i kallt regn tills jag tappar känsel i ben och fingrar och inte längre minns hur jag ska göra för att flytta benen framåt. Lustigt hur benen av egen kraft fortsätter att traska gatan fram. Hem kommer jag.

mardi, décembre 06, 2005

Fröken Norrland

Vansinnet smeker mig på kinden och kryper ner mellan mig och illaluktande hundar under varm filt. Äntligen inser jag att min hjärna blivit kidnappad av en manipulerande alien som sitter däruppe och rycker i spakar och trycker på knappar som får mig att göra, känna och tänka saker som jag inte vill veta av. Kan man köpa avalienmedel på apoteket? Asos? La Redoute? Stella for HM?

Jag längtar efter jul men fruktar hektisk julafton. Mest vill jag vältra mig i doften av nysnö, öppna eldar, varm gyllengul päls och sashamammas svarta lockar. Inbäddad i det norrländska lugnet mår jag alltid fint. Kanske hittar jag mitt avalienmedel i en norrländsk skogsglänta.

Nu har snön täckt över alla mina spår

Min självbevarelsedrift gör mer skada än nytta.
Damn.

Jag har skurit av min tunga, ni skulle ändå inte förstå,
Jag har byggt en mur omkring mig, nu står jag här och ser på.

lundi, décembre 05, 2005

Be Still My Heart

Doggiewalk
This is me, now.

Bild från imdb.com

Och

Och jag vill skrika och jag vill krossa kackelackor under hälarna och ja vill måla himlen rosa och drunkna i lukten av gulnande sidor. Istället får jag besök av två deppiga hundar i sängen. De gråter och ser ungefär lika muntra ut som jag känner mig. Great.

Varsågod, här är min hjärna serverad på ett silverfat

Ångestveckan börjar nu.

Jag ska hålla andan och springa riktigt, riktigt fort. Inte känna och inte tänka. Bara springa. Så överlever jag nog detta också.

Men egentligen vill, vill, vill jag. Det gör mig yr och illamående. Fokusera på målsnöret. That's the key.

dimanche, décembre 04, 2005

The Real Deal

Glöggafton, studentmusik, chevré-honungspizza, honungsbröd, engelsk litteratur & begravning. Min helg.

jeudi, décembre 01, 2005

And I Always Sleep with My Guns when You're Gone

Well, jag uppsatsar och läser böcker och analyserar och lyssnar på musik. Che är i Spanien och jag campar i soffan. Lever på kaffe och honungsmelon och min musik. Alltid min musik. Försöker planera in julfirande i kalendern men det ser svårt ut. När ska jag hinna åka till Norrland och jobba?

Innan jag åker norrut ska jag:
  • Läsa två böcker och analysera tills jag klöst upp mitt magsår.
  • Läsa en väldig massa short stories och analysera.
  • Göra en hemtenta i lingvistik och en i American literature.
  • Tenta i grammatik och språkfärdighet.
  • Läsa bok och artiklar i British Culture Studies.
  • Munta British Culture Studies.
  • Redovisa om American Culture Studies.
  • Skriva en B-uppsats.
Piece of cake. Men jag börjar känna mig lite småstressad. En B-uppsats kan man väl skriva på en helg? Den där tvåsidiga inlämningsuppgiften som skulle ha varit inne i april förra året (som M inte heller har gjort än - ha! Joy.) får nog vänta lite till.

V har äntligen fått sin baby. Det känns konstigt. Så vuxet. Men jag gratulerar och lyckönskar. Hoppas att de blir lyckliga. ÄR lyckliga.