so come on and hurt me

jeudi, février 09, 2006

Re = Rt + (Rt - Rs) x S/E

Mamma ärver pengar efter sin farbror. Eftersom han levde ett grymt spartanskt liv blev vi smått chockade när det visade sig att människan hade pengar både på banken och under huvudkudden. Tydligen härrör hans lilla förmögenhet från en så glamourös sysselsättning som att slakta djur. Yes. Enligt hans lilla kalender som nu är helt nedsölad och gul av ålder, slaktade han fem får den 4e februari 1968, tre oxar den 6e, sju getter måndagen veckan därpå osv osv.

Men nu får alltså mamma och övriga släktingar dela på kalaset. Inte för att det rör sig om några jättebelopp i dagens mått mätt, men där uppe gör det en enorm skillnad. Så på frågan hur mycket hon egentligen fick, blir mamma först helt tyst i luren. På svenska vågar hon inte säga summan alls, så istället viskar hon den tyst två gånger på franska. "Oj, mamma," säger jag och blir glad för hennes skull. "Så nu är du rik!" Då fnittrar hon till i luren. Senare går hon och köper sig ett par stövlar för 150 kronor. Och tårta.

2 Comments:

Anonymous Anonyme said...

Gud så gulligt! Sådär gjorde min morsa också när hon ärvde sin morbror. Hon satte in allt på ett konto och kostade på sig själv något så lyxigt som oxfilé till middag den lördagen och det var det.

8:08 PM

 
Blogger Sasha said...

Haha ja, det är otroligt sött och knäppt. Oxfilé liksom, vilken investering!

5:20 PM

 

Enregistrer un commentaire

<< Home